Bästa spelarna i Sverige genom tiderna

Det finns säker flera som inte håller med mig i mitt val av svenska spelare över Sveriges bästa spelare. Utan inbördes ordning så är Ralf Edström, Torbjörn Nilsson, Glenn Hysen, Nils Liedholm, Tomas Brolin uppe bland toppspelarna.

1: Zlatan (1999-)

kommentar överflödig. Han har spelat i Ajax, Juventus, Inter, Barca, Milan och han är bara 30. många som kan mäta sig med honom. I varje lag han spelat har han dominerat.

2: Gunnar Nordahl (1940-1960)

Gjorde mest mål på en säsong i Serie A. mer än spelare som Pato, Ronaldo, Ronaldinho, Del piero o Shevshenko. Trots att mer än femtio år har gått sedan Gre-No-Li ledde Milan till framgång efter framgång är Gunnar Norddahl namn nämnt med respekt i Italien.

3: Henke Larsson (1988-2009)

Lång och framgångsrik karriär. Spelade i många storklubbar som exempel barca, united o celtic. Vann guldskon 2001. Samtidigt som han var en topp striker så var han också en lojal lagspelare med mycket arbetsmoral.

4: Thomas Brolin (1987-1998)

Hans karriär gick spikrakt fram till VM 94, ett VM där han var uttagen i världslaget och han dominerade mittfältet men efter sitt benbrott kom han aldrig tillbaka till sin rätta nivå och tiden England är en tid som tyvärr solkar hans annars så strålande karriär.

5: Fredrik Ljungberg (1994-)

Skadebenägen men ack vilken spelare han var. Han kom till Arsenal efter en mycket bra match mot England som Sverige vann. I sin debut mot Man United som inhoppare gjorde han mål. Idag spelar han i Japan. Han också varit framgångsrik som modell.

Veckans nyhet
Spelet fotboll
men inte om kärleken till spelet fotboll. Vi älskar spelet, vi älskar ett lag men framför älskar vi hur allt kombineras och blir fotboll